10 GSM tips

 

10 Tips om blootstelling aan straling van GSM’s te verminderen

mobieltje eco

  1. Gebruik ipv je GSM een vaste telefoon waar mogelijk. De meeste handsfree huistelefoons en babyfoons werken met DECT. Gebruik die niet want die geven zelfs nog meer straling. Bellen met een vaste telefoon is alleen zinvol als je dit doet met een ECO-DECT telefoon of met een telefoon aan snoer.
  2. Draag je GSM niet op je lichaam, zoals je broekzak of borstzak. Hoe verder van je lichaam af, hoe beter. Je kunt je GSM natuurlijk ook even uitschakelen of op Vliegtuigstand zetten als je aan het wandelen of fietsen bent.
  3. Zet alle onnodige functies op je GSM uit. Als je bijvoorbeeld Bluetooth, WiFi en je 3G/ 4G-netwerk uit hebt staan, kun je nog steeds bellen. De hoeveelheid straling is nu ver teruggebracht. 
  4. Hou de GSM niet aan je oor. Het beste is Handsfree  te bellen. Of gebruik een oortje van goede kwaliteit. Bij slechte kwaliteit kan de draad als antenne fungeren waardoor de hoeveelheid straling wordt verhoogd ipv verminderd. Moet je je GSM toch aan je oor houden, wacht dan totdat het nummer gekozen is. Bij het zoeken naar verbinding is de hoeveelheid straling van een GSM hoger.
  5. Maak het liefst geen gebruik van een GSM op plekken waar het ontvangst laag is. Op die plekken zal het signaal van de telefoon namelijk hoger zijn om verbinding te kunnen maken. Plekken als de auto, de trein, de kelder, en in de natuur zijn daarom plekken waar de GSM beter uit kan staan.
  6. Informeer bij het aanschaffen van een GSM naar de SAR-waarde (Specific Absorbtion Rate). Hoe lager deze waarde, hoe beter.
  7. Zet je GSM s’nachts helemaal uit en op minstens 2 meter van je bed. Zelfs als hij uit staat, geeft hij nog straling af. Het beste is om de batterij te verwijderen.
  8. Zet s’nachts de Router voor het internet uit en vraag je buren hetzelfde te doen.
  9. Vermijd zo veel mogelijk metaal in de buurt van je lichaam. Metaal werkt als een antenne voor straling en verstoort zo het elektrisch veld van je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan de veren in je matras, het frame van je bed, de beugels van je BH, sierraden, en rolstoelen.
  10. Stel het GSM-gebruik bij kinderen zo lang mogelijk uit. Hun lichaam, met name de dikte van de schedel is nog niet volgroeid waardoor ze een hogere stralingsbelasting ondervinden. Dit geldt ook voor draadloze apparaten en speelgoed.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s